27-02-2016

Nieuwe aanschaf en wel 4 stuks…..duiven ? nee, 4 lichtdoorlatende pannen voor op de vlieghokken. Vooral in het vroege voorjaar laten we altijd te veel punten liggen (door diverse omstandigheden), maar om eerder wat meer warmte op de hokken te krijgen kwamen we tot dit besluit. Ook al zal het voor 2 % een verbetering zijn dan is het mooi meegenomen , 2% op een vlucht van 200 km is 4 km, dus een slordige 3 minuten , dat is het verschil tussen winnen en verliezen tenslotte. Veel goed presterende hokken hebben eerder (te) warme hokken dan hokken waar het te fris is, afwachten hoe het uitpakt, als het niet voldoet zijn ze er tenslotte zo weer vanaf.

pan

De kweek gaat ook prima, geen uitval ,bijna overal 2 jongen in het nest dus dit jaar moet wel een aantal bovenmodale duiven opleveren. op de foto onder is te zien dat de duiven nog even strak zitten als voor de koppeling ,ondanks dat ze jongen voeren. hier een Heremansdoffer uit een dochter van Jan jr x een zoon uit Nieuwe Rossi x Eenoogske in stralende gezondheid.

jan jr

ook the Hunter heeft het naar de zin, hier alweer op 2 uitkippende eieren van de 3e ronde (met zijn 2e duivin, volle zus super 241, dus uit dtr Blauwe Leo x Robin). Dit zijn dit jaar de eerste jongen die hij zelf grootbrengt, de 4e ronde leggen we om en dan zal inmiddels de volgende duivin al weer klaar zitten, let op dat wanneer u omkoppeld de duivinnen minimaal 17 dagen apart zitten , anders is de kans aanwezig dat de eitjes nog bevrucht zijn van haar oude doffer, een veelgemaakte fout.

hunter

Als laatste Den Extra van Gebr van den Brande , een jonge doffer gekregen uit vriendschap en sportievietijd. Naast het gunnen van hun stamdoffer waren ze van mening deze doffer er bij te schenken, vaak ben je succesvol met duiven die je gegund worden en kweek je juist hieruit de cracks. We  zijn vol goede moed. Deze doffer is zoals alle van de Brandes met geen stok van het nest te slaan, een goede eigenschap.

415

ook dik in de poeder en een blinkende gezondheid ondanks zijn dagelijkse inspanningen.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.