Stamopbouw

Het hok Gebr. Jager is voor het overgrote deel opgebouwd uit 1 duif, namelijk de NL- 94- 2191808 “De Superschalie 808”, deze doffer was als vliegduif een witte raaf met 6 x de 1e prijs en 7 keer de 2e prijs (3x na hokgenoot).

Gelukkig bleek deze duif ook over uitstekende kweekcapaciteiten te beschikken en kon de kolonie worden uitgebouwd naar een soort duiven die tot 700 km. absolute kopprijzen kunnen vliegen.

Met verschillende duivinnen gaf hij goede jongen welke de huidige basis vormen van de kolonie. Deze basis werd aangevuld met o.a.Koopmanduiven via W. Buitkamp uit Marum, die ze in `88 rechtstreeks bij C.& G. Koopman haalde, van Loonduiven via P. Bot (Heerhugowaard) en via J. Begeman duiven van Eijerkamp, Janssen-duiven via L. Dijkstra en P.C. Meywes uit Groningen. Verder nog een doffer van het soort Camphuis x Klak waar 3 Afdelingsoverwinnaars uit kwamen, een doffer van Jan Smit uit Finsterwolde waar ook enkele prima vliegduiven uit werden gekweekt. Als laatste nog duiven van Frans Zwols, W.& G. Elzinga, F.S. Boersma,J. Hoekstra en L. Huizer.

superschalie

Toch wordt er elk jaar naar betere duiven gezocht of in ieder geval naar duiven die de huidige stam kunnen versterken. Recentere aanwinsten komen uit een zoon van de nu al legendarische superduif de Johnny Boy van Geert Munnik via Rene Dalmolen. De allerlaatste aanschaf zijn jongen uit een volle zuster van de Euro (Heremans-Ceusters) via Wim Koelma. In 2012 zijn de Stefaan Lambrechtsduiven bijgehaald waar op dit moment in Nederland geweldig mee wordt gepresteerd door W de Bruijn, H en EJ Eijerkamp, H Pouw en Poelstra en znn,.  Deze duiven zijn nauw verwant aan alle toppers van Lambrechts en het absolute topkoppel van Dirk van den Bulck Grobbendonk waaronder de 1e Olympiadeduif 2012, maar ook de 1e en 6e Asduif snelheid jonge duiven KBDB 2013.

Gebr. van den Brande, Berlaar

Door de inbreng van duiven rechtstreeks gehaald bij de Gebr. Van den Brande is de kwaliteit van onze kolonie op een nog hoger plan gekomen. De directe nazaten wonnen gelijk nadat ze ingebracht werden tientallen 1e prijzen op alle niveau’s waaronder 3x de 1e van de Afdeling. In Noord Ierland (William mc Manus) na een aantal 1e en 2e prijzen op de laatste vlucht van 2017 dan de klapper met 1e en 4e Nationaal vanaf 420 km. Een koppel wat veel invloed heeft op het betere presteren is zonder meer de Hulk (zoon 12-213 Ace Noyon) x Marcella (dochter super 12-219), in zowel de 1e als 2e generatie zijn hier inmiddels al weer meer dan 10 rayonoverwinnaars geboren. Heden ten dage kunnen we stellen dat het duivenbestand nu bijna voor 70 % uit duiven van Gebr. Van den Brande bestaat aangevuld met de beste vliegduiven (Heremans,vd Bulck,Lambrechts,Hunter) die naar het kweekhok verhuisden.

Reacties zijn gesloten.