Stamopbouw

Het hok Gebr. Jager is voor het overgrote deel opgebouwd uit 1 duif, namelijk de NL- 94- 2191808 “De Superschalie 808”, deze doffer was als vliegduif een witte raaf met 6 x de 1e prijs en 7 keer de 2e prijs (3x na hokgenoot).

Gelukkig bleek deze duif ook over uitstekende kweekcapaciteiten te beschikken en kon de kolonie worden uitgebouwd naar een soort duiven die tot 700 km. absolute kopprijzen kunnen vliegen.

Met verschillende duivinnen gaf hij goede jongen welke de huidige basis vormen van de kolonie. Deze basis werd aangevuld met o.a.Koopmanduiven via W. Buitkamp uit Marum, die ze in `88 rechtstreeks bij C.& G. Koopman haalde, van Loonduiven via P. Bot (Heerhugowaard) en via J. Begeman duiven van Eijerkamp, Janssen-duiven via L. Dijkstra en P.C. Meywes uit Groningen. Verder nog een doffer van het soort Camphuis x Klak waar 3 Afdelingsoverwinnaars uit kwamen, een doffer van Jan Smit uit Finsterwolde waar ook enkele prima vliegduiven uit werden gekweekt. Als laatste nog duiven van Frans Zwols, W.& G. Elzinga, F.S. Boersma,J. Hoekstra en L. Huizer.

superschalie

Toch wordt er elk jaar naar betere duiven gezocht of in ieder geval naar duiven die de huidige stam kunnen versterken. Recentere aanwinsten komen uit een zoon van de nu al legendarische superduif de Johnny Boy van Geert Munnik via Rene Dalmolen. De allerlaatste aanschaf zijn jongen uit een volle zuster van de Euro (Heremans-Ceusters) via Wim Koelma. In 2012 zijn de Stefaan Lambrechtsduiven bijgehaald waar op dit moment in Nederland geweldig mee wordt gepresteerd door W de Bruijn, H en EJ Eijerkamp, H Pouw en Poelstra en znn,.  Deze duiven zijn nauw verwant aan alle toppers van Lambrechts en het absolute topkoppel van Dirk van den Bulck Grobbendonk waaronder de 1e Olympiadeduif 2012, maar ook de 1e en 6e Asduif snelheid jonge duiven KBDB 2013.

Reacties zijn gesloten.