20-08-2019

Het was weer een hele puzzel afgelopen weekend (bijna het hele jaar al) om de duiven weer op de juiste stations los te kunnen gooien. Zeer positief natuurlijk dat we met de jonge duiven (Arlon) uit weken naar de vrijdag, dan is het jammer dat de natour dan ook niet naar de vrijdag kan, waren we in 1x klaar geweest. De natour kon gewoon niet los en is terug gegaan naar de lokalen. Wellicht net als Friesland op maandag los (zondag korven) was nog een goede optie, maar goed, je zit ook met de gewone doordeweekse werkdagen van de convoyeurs ed. Heb groot respect voor deze jongens die elke week weer met de duiven op stap gaan en het geduld op moeten brengen om verantwoord te kunnen lossen. Het lijkt me geen pretje daar wat op een klapstoel tegen de containers te hangen op een of ander saai industrieterrein, dit gaat altijd gepaard met somber weer en regen, anders hoef je niet te wachten en los je het spul lekker om 08:00 uur. Het werd dus Arlon vrijdag, Harm Kuiper had er 8 voor ons kunnen zetten (i.v.m. vakantie was Harm nog steeds de hokverzorger van dienst) om de klus te klaren. Harm had enorm zijn best gedaan en kreeg ditmaal wel loon naar werken, op 3 seconden na werd de 1e prijs van Afdeling 10 gemist, hij pakte enorm knap de 2e van de Afdeling op een kleine 400 km, ook de 2e duif was vroeg, die wist nog de 12e prijs van de Afdeling te winnen.

Eerder op de dag vernomen we dat het voor onze duiven goede omstandigheden waren, Gerard vd Berg speelde de 15e NPO tegen 5009 duiven met een zuivere Jager (uit den Extra) en Tjeerd en Jouke Elzinga maakten het helemaal bont, ze wonnen met Halve en zuivere vd Brande duiven via ons (deels samenkweek) tegen 17243 duiven de 2e, 3e, 7e, 8e en 12e prijs, bijzonder was  dat 2 nestmaten als eerste aan tikten, 2 kleinkinderen van ons Diamantkoppel (Mozart x Vivaldi).

Rest ons nog om Harm Kuiper enorm te bedanken voor zijn inzet, we hebben 2 bezoekers per week op onze site en ik weet dat Harm er 1 van is dus dit leest hij wel.

Deze mannen verdienen respect, daar zit je dan te wachten op goed weer, wanneer je deze foto gebruikt voor een ansichtkaart met “de groeten uit ……” weet je zeker dat je geen toeristen meer hoeft te verwachten die hier cultuur komen snuiven.

Van de 1e duif had ik nog  geen pedigree compleet , maar de nummer 2 is in mijn ogen een belofte voor de toekomst, dan die maar. Zoon Marcella op kleindochter Marcella, dichter durf ik ze niet te koppelen, wellicht in de toekomst voor de kweek om de lijn goed te bewaren.

Uitslag Rayon : tegen 335  duiven : 1,6,53 …3/8

Uitslag Afdeling : tegen 1710 duiven : 2,12,355…3/8

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.