12-08-019

Na lekker op vakantie te zijn geweest weer even een teken van leven, inmiddels zijn we al weer 3 vluchten verder en om niet met al te veel oud nieuws te komen even de hoogte en dieptepunten op een rij. Allereerst de laatste kampioenschappen, de klassementen van de midfond, fond en vitesse jonge duiven zijn inmiddels opgemaakt en voor ons betekende dit:

Midfond

2e onaangewezen midfond Rayon 4

1e aangewezen midfond Rayon 4

2e Hok midfond Rayon 4

2e,7e,16e duifkamp. midfond

8e onaangewezen midfond Afdeling 10

5e aangewezen midfond Afdeling 10

7e Hok midfond Afdeling 10

Dagfond

12e onaangewezen dagfond Rayon 4

5e aangewezen dagfond Rayon 4

5e Hok dagfond Rayon 4

12e duifkamp. dagfond Rayon 4

Vitesse Jong

2e onaangewezen vitesse jong Rayon 4

5e aangewezen vitesse jong Rayon 4

3e Hok vitesse jong Rayon 4

2e,15e Duifkampioen vitesse jong Rayon 4

Generaal

1e,2e Asduif oud Rayon 4

3e,18e Asduif oud Afdeling 10

Na al een keer als 4e beste duif van de Afdeling te zijn afgevlagd (2 jaar terug) werd de 16-215 dan nu 3e, ze vloog 15 op 15, 2 duiven waren hiertoe in staat, naast de 215 nog de 300 van Jan Westen, een outstanding goede duif, de beste van Nederland in 2019, een diepe buiging is hier op zijn plaats. Gefeliciteerd Jan.

In het grootse Rayon van onze afdeling de CC DOP werd ook nog een hele waslijst binnen gehengeld, waarvan de mooiste noteringen:

2e aan en onaangewezen midfond, 2e hok midfond, 1e,7e duifk. Midfond, 3e duifk. Dagfond etc.

De 1e natour verliep uiterst moeizaam, onder een zwaar bewolkte hemel konden de onervaren jongen (veel liefhebbers spelen de jongen nu voor het eerst op de natour) het maar moeilijk vinden, van een collega duivenmelker die in de buurt van Varsseveld woont, hoorde ik dat er de hele morgen nog duiven van ons rond vlogen die maar niet koers konden zetten. We hadden zelfs 10 km rond de losplaats bericht van duiven die helemaal afgebrand waren en zo van straat gepakt konden worden. Tegenwoordig moeten jonge duiven de ochtend na de lossing thuis zijn, zo niet dan zie je ze niet weer of ze zijn dusdanig afgebrand dat ze geen waarde meer hebben. Vroeger kreeg je woensdag nog duiven terug, die gingen vrijdag weer mee en wonnen zaterdag gewoon prijs, die tijden zijn veranderd. Ook maakten de duiven (logisch gevolg van slecht vertrek) lage snelheden en stond het concours maar liefs 20 minuten open, ook dat was vroeger een minuut of 3, die 1e natour, maar goed tijden veranderen. Hoogtepuntje was dan dat we tegen 12736 duiven de 9e speelden. Hoe anders werd de 2e natour en 1e midfond jong, dit ging gepaard met een zw storm allemaal niet vlekkeloos, hoge snelheden, maar ook grote gaten doordat veel duiven door schoten en dan tegen die harde wind terug moeten. Op beide vluchten werd helaas niet goed gespeeld, voor ons extra zuur omdat Harm Kuiper de duiven verzorgd, dan hoop je dat hij loon naar werken krijgt, Harm doet altijd uitstekend zijn werk maar heeft er afgelopen weekend weinig voor terug gekregen, hij mag nog een weekje zijn best doen, we hopen dat hij dan wel beloond wordt en de duiven een goed resultaat voor hem (en ons) neer gaan zetten.

Ook konden we op zijn logbook lezen dat AS behoorlijk geslaagd is met de 3 broers/zussen van de Diamant van Gebr. vd Brande die hij haalde, vooral op de zware midfond zijn ze in hun element. Hier de grootouders van de Diamant, de vader van de Diamant is dan weer die Super 12-219, ook vader van onze Marcella, een lijn die bij ons ook voortreffelijk presteert. Als de goede duiven je gegund zijn wordt het weer iets gemakkelijker allemaal.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.