14-01-2018

Ook voor ons is het nu zo’n beetje tijd om wat met de kweek bezig te zijn, uiteraard doen we nooit aan winterkweek i.v.m. met de vele roofvogels rondom de hokken, maar de jongens die het wel doen hebben toch wel een probleem met het niet voorhanden zijn van ringen (indien je niet tijdig de noodringen af kon nemen). Het nieuwe NPO bestuur lijkt bijna een politieke partij, mooie plannen voor de toekomst met leuke campagne-achtige informatie rondzwaaien maar wel heel weinig daadkracht waar we als liefhebber wat aan hebben. TT is niet meer, ringen op tijd leveren is al een probleem, bezig zijn met pannen tot 2021 heeft zo weinig zin als je vandaag al niet zaken voor elkaar kunt krijgen.

Tot aan de koppeling wordt er nu nog steeds geselecteerd totdat we redelijk op tal zijn, elk jaar blijven er toch nog wel 7-10 reserveduiven over om de gaten gelijk op te vullen die in de kolonie vallen door de roofvogels. Deze reserveduiven gaan bij ons ook gelijk de korf in, voor sierduiven is hier geen plaats en op deze manier wordt er ook nog wel eens een kampioen ontdekt. Er zijn mensen die aan de buitenkant al kunnen zien wat de kampioensduiven zijn, helaas kunnen wij dat niet blijkens het feit dat niet zelden een duif van het reservehok een van de beste duiven wordt gaandeweg het seizoen, zo heeft dus wederom elk nadeel zijn voordeel. In plaats van de slachtmand gaat zo’n duif uiteindelijk naar het kweekhok, het kan verkeren, zei Brederoo.

Ze staan er klaar voor, als in deze broedschalen 1 super geboren wordt een een handvol bruikbare duiven kunnen we spreken van een succesvol kweekseizoen. De schalen inpakken met het papier van de voerzakken bevalt ons toch het best, kost niks en gaat maanden mee. op de achtergrond de totale vliegaccommodatie plus bergruimte, het enige wat hier groots aan is zijn de prestaties die er op behaald zijn en dat is wat telt.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.