31-07-2017

3e Onaangewezen midfond Rayon 4 Afdeling 10

5e Aangewezen midfond Rayon 4 Afdeling 10

5e , 14e, 20e Duifkamp. midfond Rayon 4 Afdeling 10

4e, 15e Asduif oud Rayon 4 Afdeling 10

Mooi rijtje dat wel, maar zaterdag moest onze beste midfondvlucht dit jaar worden, helaas werd het de minste, gelukkig hadden we een redelijke serie neergezet op de voorgaande midfond en konden we onze 3e plaats onaangewezen handhaven. Dit resultaat werd de aftrekvlucht, die we op elke toer kennen en kon dus gelijk de prullenbak in. We hadden bijzonder veel pech met de eerste duif die bij thuiskomst achter een vreemde duif aan ging die van ons hok af ketste, deze was blijven zitten na de aftraining van de jongen net voor thuiskomst van de oude duiven en dat pakte dus niet goed uit. De vreemdeling vertrok en de kopduif, dat was ze, ging er achteraan en verdween meerdere malen uit het zicht, enorm balen en drie minuten later kon ze worden geconstateerd. Op een vluchtje van 239 km met een harde wind van achter zijn 3 minuten funest, eerlijkheidshalve dient gezegd dat we in die drie minuten wel ons tweede duif moesten hebben, dus het was een totale off-day. Onze tactiek was vrijdag goed, de duiven gingen niet naar Frankrijk, maar naar Meer, zo gezegd 239 km, dat was jammer omdat ze goed waren opgevoerd, maar goed, dat gold voor iedereen en tenslotte zijn er bijna geen hokken die ons dit jaar konden kloppen op vluchten tot 250 km, dus dat obstakel moest te nemen zijn. Met de voorspelde harde zw wind besloten we de 10 beste duiven te zetten, allemaal duiven die al 1 of meerdere 1e prijzen hadden gewonnen (het vreemde was dat de 2 “slechtste” van dit gezelschap ons eerste 2 duiven werden, heel apart). Immers met deze wind zou iedereen wel duiven hebben, met zw wind maak je geen verschil, ze vallen overal, je moet er alleen voor zorgen dat je dus 1 kopduif hebt. Ook nu was dat het geval, overal vielen duiven, weinig getekenden, maar alles kon prijs vliegen bleek, wanneer er in sommige cc’s 15 duiven waren, werden die onder 14 liefhebbers verdeeld, dan weet je wel hoe hard het gaat en dat de geluksfactor een beetje mee moet werken. Bij ons dus niet, eigenlijk onbegrijpelijk, aangezien de duiven in de beste vorm van het jaar verkeren en ruim 2 uur keihard trainen de laatste dagen van de week. Als duivenmelker blijf je na deze vlucht met meer vragen zitten dan antwoorden. Eigenlijk alleen maar vragen.

Waarom zijn de 8 beste duiven met harde zw wind die in volle vorm zijn te laat en rollen die de boel eerder dit seizoen met oostenwind aan 1200 mm op, terwijl toen de echte vorm er nog niet was?

Veel zeg maar bejaarde duiven die van voren zaten maar ook duiven die weinig deden en nu vallen die dan maar uit ellende naar beneden omdat ze te beroerd zijn door te vliegen, zal toch niet?

Waarom neemt bijna iedereen bij het ontbijt in een hotel altijd jus d’orange, terwijl ze dat smorgens thuis nooit bij het ontbijt aanraken?

Etc, etc, vragen genoeg, maar geen antwoorden of wijsheden, vooral met die laatste worstel ik al jaren.

Oké, de oude duivenvluchten zitten er eerst op, samen met de jongen worden er nog wel oude gekorfd voor het zgn. zomerkampioenschap (X Vluchten), maar de jongen zullen nu de meeste aandacht krijgen. Nu we dit jaar later starten met het jongeduivenseizoen hebben we iets meer tijd gekregen om ze wat beter aan de start te krijgen, maar zoals altijd stel je vaak uit en zou het wel beter kunnen. Desalniettemin zijn ze i.p.v. de 5-6 keer dat ze een lapvluchtje krijgen voor de eerste vlucht dit jaar een keer of 10-11 weg geweest. De eerste 2-3 weken hopen we wat aan te klampen en de verliezen beperkt te houden, tegen de mannen die 20-30 keer met de jongen op stap zijn geweest kunnen we toch niet op, maar een paar fatsoenlijke uitslagen moet toch kunnen hopen we. Op kwaliteit komt het allemaal niet zo aan met jongen, wel op vorm en vooral gezondheid, omdat dit voor 80% van de hokken die met jongen spelen ontbreekt zie je vooral op de eerste vluchten enorme verschillen en zetten ze zo 15 duiven voor je neus. Niet getreurd, die mannen hebben niet 15 duiven die beter zijn, anders hadden de jonge duivenkampioenen van voorgaande jaren nu ook met de oude alles naar hun hand gezet, maar zo simpel is het allemaal niet, alweer een vraag dus.

Uitslag Club : tegen 60 duiven 2,4,9,11,15…5/10

Uitslag Rayon : tegen 841 duiven 46,89 etc… 4/10

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.