31-05-2022

Als eerste kregen we de duiven vanuit Venlo terug, een vitessevlucht waarvan we het eerste driekwart van de ingezette duiven in een mum van tijd thuis hadden. Een jaarling wist de eerste prijs te winnen en het viel mij op dat ook nu weer Carls Juwel in de pedigree zat, deze dochter uit de Grijze Diamant x Carl is ondanks haar nog jonge leeftijd toch al een duif die goede nazaten heeft gegeven. Vaak zie je dat die extra kwekers gelijk al bruikbare geven en hoef je geen jaren lang geduld te hebben. Bij ons is dat met die goede vliegers wel vaak het geval, het is net of die nog even langer de tijd nodig hebben om goede te geven, een verklaring heb ik niet, het zal bij ons dus wel wat op toeval berustten.

De fond is zeker geen specialiteit van ons maar zoals gezegd een mooie partij duiven mee die zich konden laten zien, opvallend was dat de inbreng van vreemde duiven zich nu lieten zien. Vooral de duiven van Jelle Posthumus zaten erbij, 5 duiven van deze liefhebber gehad, waarvan de beste verloren ging op de vluchten, de andere 4 doen het prima. De 1e en 3e duif was 1 van Jelle gevolgd door ons eigen vitesse soort, de oudste duif in de vliegploeg, de 827. Leuk detail is dat deze duivin niet gekoppeld is, maar aanpapt met een andere duivin. Beide duiven presteren de laatste weken prima, dus zeg het maar. Het is wel zo dat hoe langer je met duivinnen op weduwschap speelt hoe groter de kans is dat ze aanlopen. De 805, nu kweker, deed dit het laatste jaar ook, haar prestaties werden er niet beter door trouwens. Er zijn nog een behoorlijk aantal duiven, veel te veel natuurlijk, het voordeel is wel dat je makkelijk selecteert, een duif die de volgende dag terugkeert wordt verwijderd. en die het nu nog niet hebben laten zien worden gestopt. Duiven krijgen genoeg kansen maar het houdt een keer op natuurlijk. Er zijn genoeg duiven die nog geen vlucht hebben gemist, dus dan is er geen excuus meer. De jongen doen het nog goed, ook hier nog veel te veel, alles wordt nog spartaans gehouden, geen kuren, schoon is het ook niet, het voer wordt nog net niet in de mest gekieperd. Er wordt verder weinig aandacht aan besteed, ze trainen goed, de laatste jongen moeten aanklampen en dat gaat vanaf nu gedwongen, het hok gaat dicht en alles wat nog op het dak zit moet de lucht in. De oudste jongen trainen gemiddeld 2 uur, ook nog nooit gebeurd, de rest vindt het na een uur voldoende en dat is ook normaal. De jongen worden puur op gezondheid geselecteerd, althans voor de vluchten, alles wat knippert, bol zit etc. gaat er direct uit, geen gepruts meer maar weg ermee. Jongen die qua bouw niet voldoen blijven zitten, ooit eens bijgehouden welke duiven verschrikkelijk in de hand waren als jonge duif, naderhand bleek dat ze onherkenbaar waren toen je ze een paar maanden later weer in handen kreeg. Ook hier voorbeelden genoeg, de 232 met 2x binnen de 1e 5 NPO en een dochter van haar met 2x 1e afd en 1x 3e afd. komen uit een duif die de afgekeurde heet, die was in de hand ook enorm slecht, vooral qua bouw niet om aan te zien, zelfs als oude niet. Zo werd er ooit eens een duif afgekeurd die volgens mij een meerwaarde moest zijn, dus ging deze naar een andere liefhebber die er geen opmerkingen op had, deze duif vloog de pannen van het dak en staat nu als 5 jarige duif nog elke week als eerste getekende en won in de club alleen dit jaar alweer 2x de 1e prijs en 1x de 2e. Dat is duivensport, je moet niet denken dat je de wijsheid in pacht hebt want dan valt het deksel op je neus.

Robin x dochter Blauwe Leo was toen ook een schot in de Roos, afgelopen weekend vloog een jong uit Robin bij Klaas de Haan nog een 1e district 2 tegen 3696 duiven

28-05-2022 Venlo 201 km

Uitslag Club: tegen 355  duiven :  1,4,5,7,8,14,15,17,20,23,24 etc… 20/16

Uitslag Rayon: tegen  1720 duiven : 11,21,26,45,49,84,88,96,116 etc… 20/15

—————————————————————————————————————————————–

28-05-2022 Sourdun 571 km

Uitslag Club: tegen  88 duiven :  1,2,3,4,6,7,9,10,11,12,16,17,18 etc… 30/14

Uitslag Rayon: tegen  620 duiven : 8,9,21,29,41,50,64,77,81,93 etc… 30/13

 

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.