30-06-2020

Het begint zo langzamerhand een karakterzaak te worden om nu elke week wat te schrijven en aan onze site toe te vertrouwen. Als het crescendo gaat dan is er voldoende goesting en tekst, nu het ons allemaal lang niet naar de zin is, gaat e.e.a. mij toch wat moeilijker af. Denk dat zoiets voor iedereen geldt, succes maakt sterk en geeft kracht. Ons bestuur had aangegeven om zaterdag in te korven en dan zondag de vlucht te laten plaatsvinden, uiteraard met het oog op de voorspelde weersvooruitzichten. Ik heb altijd respect voor dit soort beslissingen, regeren is vooruitkijken en achteraf is het allemaal lekker gemakkelijk praten, dan weten we het allemaal wel hoe het moest. Onze afdeling heeft er m.i. goed aan gedaan en zondag hadden we een prima concours. Met een pittige zuidwester waren we er al niet gerust op en dat bleek ook. Een matig resultaat, wel 50% prijs, maar goed, wij spelen voor de 1e, niet om leuke percentages te vliegen. We proberen de kolonie in het gareel te krijgen, maar we weten beide wel dat dit niet meer gaat lukken, als ze er na de 2e midfondvlucht al niet staan, gaat het ook niet meer gebeuren. De duiven hebben niet de vorm en elke week komen er kilometers bij, ze gaan vanaf nu alleen nog maar inleveren. Afgelopen weekend hebben we 19 duivinnen gespeeld en 1 doffer (dat was de 1e, zal je altijd zien). De rest van de doffers hebben we een week rust gegeven en zullen (niet allemaal) de volgende opdracht weer mee gaan. Zaterdag gaan we beleven dat rust ook niet de duiven erbij krijgt dus dan hebben we in ieder geval iets geleerd wat we al wisten…

Dat er op duivengebied op dit moment niet veel gebeurd waar we warm van worden betekend niet dat we de kop laten hangen, maar zoeken we vertier in andere zaken. Na 20-25 jaar heb ik (Gerben) het vissen op roofvis weer opgepakt en struin nu samen met mijn zoon regelmatig het water af. Mede dankzij collega duivenliefhebber Henk Simonsz ( Site: pigeon Fever, een mooie site die een bezoekje meer dan waard is) hebben we een flitsende start kunnen maken. Henk was zo sportief om een doos vol spullen te sturen waar we mee aan de gang konden en stond ons via de multimedia met raad en daad bij, perfect!

20-06-2020 Chimay

Uitslag Club : tegen 177  duiven : 10,14,19,20,21…10/20

Uitslag Rayon : tegen 1408 duiven : 55,79,113,114,120…10/20

Jong geleerd is oud gedaan, zelf was ik niet veel ouder dan mijn zoon toen ik de eerste snoek wist te haken. Henk , bedankt voor de tips en trucks, succes maakt sterk dus er zullen er meer volgen na deze groene rakker.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.