29-04-2019

We hebben dit jaar een vliegende start op  de vitesse, ook dit weekend weer 7 stuks bij de eerste 99 tegen totaal 9392 duiven. Dit resulteert in de tussenstanden tot nu toe in:

1e onaangewezen vitesse Rayon 4

1e aangewezen vitesse Rayon 4

1e duifkampioen Rayon 4

1e hokkampioen Rayon 4

3e onaan en 3e aangewezen vitesse Afdeling 10

Vlak voor aanvang van het seizoen durfden we hier niet eens van te dromen, we kwamen aan de start met een uitgedunde ploeg duiven (door de roofvogel), met als grote aderlating de 16-273 die gelijk slachtoffer werd. Een ploeg duiven die bestaat uit jaarlingen die amper korf zagen in hun geboortejaar en ook nu amper papier raken, aangevuld met roofvogelvoerduiven die maar niet gepakt werden, het is of de duivel er mee speelt, maar deze ploeg is compleet gebleven en wordt gewoon ingekorfd, ze mogen prijs spelen maar dit laten ze natuurlijk na. Betekend wel dat er een aantal oude duiven op dit moment geweldig presteert en als je dan maar een dikke 20 duiven over hebt om mee te spelen dan pak je snel punten uiteraard. Door de tegenslagen was vlak voor aanvang van het seizoen de motivatie zo ongeveer onder het vriespunt gedaald en werd er maar slordig met de overgebleven duiven omgesprongen. Ze kwamen niet eens meer elke dag los, van africhten is bijna geen werk meer gemaakt en vrijdag werden ze zo van het hok gepakt en ingekorfd. Geloof in een goed seizoen was er eigenlijk niet en als er dan niks te verliezen is keren de kaarten zich. De meeste vitesse specialisten leren hun duiven al op terwijl die van ons nog niet eens los zijn geweest, dan vraag je jezelf wel af hoeveel energie je er eigenlijk in moet stoppen, het draait om goede duiven en dat wordt dan wel duidelijk als je zo terug kijkt op de laatste 4 weken en wij nog steeds maar wat aan kloten. We weten heel goed dat we dit niet het hele seizoen vol gaan houden, we blijven vrij rustig door doen en gaan straks echt wel het gas er op gooien, maar ik ben bang dat onze kolonie dit jaar te klein in aantal is en ook te kwetsbaar. Er mogen nu geen gekke dingen gebeuren, zoals verliezen van de betere duiven aan de rovers of op de wedvluchten, dan wordt de spoeling te dun.

Dit seizoen is m.i. ook het jaar dat de multimedia meer ingezet wordt dan ooit tevoren. Waar de afdeling 10 de liefhebbers up to date houdt met hoe en wat op een losplaats doet onze vereniging ook flink hun best. Op de vernieuwde site http://pvdetrouweduif0137.nl worden naast foto’s en andere informatie ook de uitslagen op de site gezet en bovendien is er een tabje te vinden waarin je, mocht je bijvoorbeeld niet aanwezig kunnen zijn tijdens het “afslaan” , je bijna live de gemaakte uitslag kunt volgen. Ook wordt er naast de publicatie nog een verslag gemaakt door (oud-lid) J. Gelling welke een leuke aanvulling op de uitslag is. Allemaal zaken die niet wereldschokkend zijn maar zaken die in de tijd van nu passen, denk aan de filmpjes die de afdeling van de lossing online zet. Voor zowel de afdeling als de vereniging een pluim en zoals de spreuk van een BN-er luidt: Vooral doorgaan!

Ondanks ZW wind toch vroege duiven, een meevaller achteraf, onze eerste duif weet wat winnen is en mocht weer een kopprijs toe voegen.

Uitslag Club : tegen 349  duiven : 2,3,4,5,8,9,10,29…10/26

Uitslag Rayon : tegen 2100 duiven : 13,18,19,24,41,44,48…10/26

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.