23-04-2020

Met dit geweldige voorjaarsweer kriebelt het toch wel om met duiven te spelen, ruim voor het seizoen waren we er mee bekend dat we later zouden starten en op een of andere manier berust je dan in het feit dat we een vreemd seizoen gaan beleven. Hopelijk gaan we richting juni van start, dan kan er nog wel volop getest worden en kunnen we aan het eind van het seizoen eerlijk selecteren. Selecteren op de enige juiste manier, de korf.

De natuur krijgt nu wel een enorme boost, nu het vliegverkeer behoorlijk terug is gedrongen en het op de wegen rustiger is geworden kun je ook via metingen leren dat we met z’n allen al jaren verkeerd bezig zijn. De mensheid is verantwoordelijk voor zijn eigen ondergang, dat is nu toch wel duidelijk. In Nederland zijn we bezig met allerlei regels om het braafste jongetje van de klas te zijn en Brussel hoeft maar in de vingers te knippen en we staan op. Wereldwijd (neem Azië) wordt er milieutechnisch gezien wat minder nauw gekeken, het zal toch niet zo zijn dat die zandkorrel in de woestijn, die Nederland heet de wereld zal verbeteren.

Tegenwoordig wijzen de stikstofmetingen uit dat dit “probleem” ook behoorlijk is terug gedrongen, de boeren kregen dit al op hun bord, maar als we naar de kaarten kijken kun je toch stellen dat ze behoorlijk zijn voorgelogen, de boeren werkten al thuis, nu de rest dat ook zoveel mogelijk doet en de vliegvelden verlaten zijn blijkt dat het best mee valt met die uitstoot wbt boeren, in Parijs was het stikstofgehalte zelfs met meer dan 50 % gedaald, ben er eens geweest, maar van intensieve veeteelt was daar geen sprake herinner ik mij.

India, het smerigste land ter wereld met 1,4 miljard inwoners ziet de luchtkwaliteit verbeteren met 33 %. Nu de industrie er plat ligt en er bijna geen verkeer is kunnen ze daar zelfs vanaf 200 km de sneeuwtoppen van de Himalya weer zien, hier blijkt dat er onder die laag vervuiling en smog toch kleur op de gebouwen zit, en wij ons maar druk maken om een diesel van 12 jaar oud die wat te veel uitstoot heeft, wederom de speldenkop die wij voorstellen in de wereld, een rare wereld….

Links 2019, rechts 2020 (India), de natuur probeert evenwicht en aandacht te vinden middels een vreselijk virus, wanneer hier een probaat middel op is gemaakt door de farmaceutische bedrijven zal het volgende virus op bezoek komen, het zal tijd worden dat de ogen geopend worden en de wereld niet naar de kloten gaat voor de volgende generaties.

De duiven, op de hokken gaan de voorbereidingen rustig door, de oude worden iets verduisterd, komen om de dag los en krijgen 1x per dag eten. De kwekers zijn nog op volle stoom en dus stroomt nu ook het jonge duivenhok al aardig vol. Pluspunt is dit jaar dat we nagenoeg geen last hebben van de roofvogels, hoe is het mogelijk, elk jaar raken we er zeker 40-45 aan kwijt en tot nu toe is de body count gewoon 0, bijzonder, zal het morgen wel raak zijn.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.