21-09-2021

Zaterdag dan de laatste vlucht van het jaar, we moesten toch wel weer even geduld hebben voor de handel los kon, maar dat is wel wat typerend voor het jaar 2021. Voor de meesten onder ons een moeizaam jaar met stroeve vluchten en vooral meer verliezen dan in voorgaande jaren, zelfs bij de oude. We hadden ditmaal meer moeite om nog geschikte duiven mee te doen wat de pennenrui betrof, een heel aantal oude stond nog op 3 oude pennen ondanks de goede neststanden dus toch wel wat behouden. We kregen te maken met een oostenwind dus we wisten dat een herhaling van de week ervoor er niet in kon zitten. Tot ons genoegen hadden we toch weer de 047 voorop, niet getekend gezet aangezien ook zij nog maar op 3 pennen stond. Al met al zeer tevreden met het resultaat, het leverde ons dit jaar het 1e onaangewezen natour kampioenschap op in het Rayon en in de afdeling eindigden we als 3e. er had veel meer ingezeten, maar door die waardeloze voorbereiding van die 1e natourvlucht (door ziekte van het mannetje die de duiven doet, niet onbelangrijk) hebben we de 1e vlucht heel veel laten leggen. Minpunt was toch wel het verspelen van ons beste duif van dit jaar, verleden jaar nog 1e duifkampioen natour van het rayon en nu zeer waarschijnlijk gestorven op het veld van eer, ze had dit jaar nog mar 1x gemist, zonde.

De 080 was dit jaar de beste natourduif van het rayon op de voet gevolgd door meerdere hokgenoten, we wisten beslag te leggen op de 1e,2e,3e,4e,7e,9e en 10e  plek wat betreft beste natourduiven van rayon 4, kan mij niet herinneren dat dit al eens eerder is gelukt, dus wat dat betreft ook geen klagen.

18-09-2021 Venlo 313 km

Natour

Uitslag Rayon: tegen 968  duiven :   6,7,33,51,95,122,138,153,190 etc… 20/12

Vrijwilligers, wellicht wel het belangrijkste van onze hele vliegerij met z’n allen

Het is geen verrassing dat vrijwilligers in een vereniging ontzettend belangrijk zijn. Heb dit eerder ook al eens aangehaald, als je het landelijk bekijkt valt en staat het bestaan van een stichting op de aanwezigheid van vrijwilligers. Tijdens de coronaperiode kon dit het bestaan kosten van bepaalde stichtingen dat zegt al genoeg. Natuurlijk drijft ook het bestaan van duivenverenigingen op vrijwilligers, deze mensen in het zonnetje zetten is gepast en waardering hoort daarbij, dat kan met een bloemetje, bonnen etc. maar dat het genoemd wordt is het belangrijkste. Afgelopen weekend werd 1 van onze vrijwilligers extra in de spotlights gezet, dhr. W.B staat al decennia paraat om de duiven van onze leden in te korven, ook al heeft hij zelf geen duiven ingezet hij staat er altijd. Het is een vaste waarde in de inkorfcommissie en mede door deze inspanningen werd er een zgn. bronzen speld van verdienste aangevraagd, natuurlijk toegekend door het NPO. Een extra en terechte waardering voor de tijd en inzet welke besteed is aan de vereniging. Tijdens het afsluiten van het seizoen wordt er ook stilgestaan bij alle (andere) vrijwilligers en deze te bedanken voor hun inzet. Denk dat de meeste mensen niet eens in de gaten hebben dat vrijwilligers soms vaker avonden doorbrengen op de vereniging dan thuis. Het is bijna vanzelfsprekend dat deze mensen er altijd zijn. En natuurlijk zal er eens iets mis gaan maar zolang er respect voor elkaar is loopt het vaak met een sisser af. Afgelopen maandagavond had onze dochter ( Jelke ) ook een afsluiting van het seizoen, het skeelerseizoen, wel te verstaan, nou ja seizoen, ze was een 4 week terug ingestapt. De aanjager van deze club had als afsluiter van het seizoen wedstrijdjes georganiseerd. Een heus podium werd geïnstalleerd inclusief de gouden zilveren en bronzen medailles, niet alleen voor de 1e 3 iedere deelnemer kreeg een medaille/aandenken. Familie en vrienden werden uitgenodigd een prima sfeer en de wedstrijd werd winnend afgesloten. Na de huldiging werden de broertjes en zusjes direct enthousiast en voor het komend seizoen zullen er wellicht een aantal nieuwe leden te bewonderen zijn. Deze man heeft passie voor de sport draagt het uit en met eigen middelen wordt er iets leuks van gemaakt, en mooier nog het wordt enthousiast ontvangen. Er zullen altijd wel weer mensen op staan die iets gaan organiseren maar toch het begint bij die ene. Een periode van waardering voor dit soort mensen die het verschil maken.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.