20-06-2016

Soms heb je van die vluchten waarvan je niet precies weet wat je er van op aan moet, zondag was dat er een van. Het resultaat was niet slecht, doch we waren er niet tevreden over, de 3 eerste getekenden zaten vlot in het hok, maar de rest van de duiven die nog maar amper hun prijs hadden gemist zaten er dik naast. We hebben nu nog maar 1 jaarlingdoffer die in de afdeling 11 op 11 speelt en dat is de klz Diamant van de Gebr van den Brande. Gelukkig kunnen deze vitesseduiven ook gewoon dik 400 km aan getuige de 2e prijs in de afdeling tegen 6919 duiven bij Leideman met wederom een rechtstreekse van den Brande dit weekend. Door familieverplichtingen was er niemand aanwezig bij de hokken zondag, dus hoe het binnenlopen allemaal ging is een beetje gissen, (Harm bedankt voor het halen van de module) we hadden wel te grote gaten tussen de aankomsten en aangezien de roofvogels de laatste 11 dagen 6 jongen hebben opgepeuzeld is het niet ondenkbaar dat zij e.e.a. bij thuiskomst hebben verstiert, maar goed, al met al was het dan nog magertjes. Onze 1e getekende bleek ook de eerst geklokte duif te zijn en staat nu in het rayon voor de 2e week 1e duifkampioen midfond, met een straatlengte voorsprong, ook in de afdeling zal ze bij de 1e 3 staan, dus we hebben nog genoeg om voor te strijden. Een aantal puntjes waar we ons leermoment van moeten maken zijn:

  • Indien de kans van overstaan groot is aan de hand van de weersvoorspellingen gaan we de duiven met het inkorven gewoon uit de bakken pakken en in de korf steken, ze waren nu dusdanig gemotiveerd dat ze de korf afbraken vrijdagavond met inzetten en die drive houden ze geen 2 dagen vol, het viel ook op dat de doffers redelijk afgevlogen waren, dat kan met het bovenstaande te maken hebben, maar ook door onze voermethode, punt 2 dus
  • Doffers en duivinnen anders voeren, we houden niet van die volle bak methode, zonder opvoeren en altijd dezelfde mengeling, het kan zijn dat de duiven al wat over hun punt heen zaten zondag, vrijdag afgevoerd en misschien zaterdag te weinig gegeten in de korf met als gevolg dat ze zondag over de top zijn, altijd moeilijk na te gaan natuurlijk, maar wellicht zouden we de doffers dusdanig moeten voorbereiden dat ze zaterdag nog gewoon willen eten en de duivinnen verzorgen zoals we altijd doen, die zijn in de korf wat rustiger en pikken nog wel wat graantjes mee. Op 2 paarden wedden dus. Maar eens zien wat wijsheid is, eerst moeten we revanche nemen en in de duivensport kan dat gelukkig elke week, we rotzooien gewoon verder zoals gebruikelijk.
  • Uitslag Club : tegen 218 duiven 2,3,5,13,17,18 etc…11/30
  • Uitslag Rayon : tegen 1485 duiven 33,63,87 etc… 9/30
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.