17-12-2014

In de winter is het niet alleen de tijd om de aanstaande koppelingen te maken en erover na te denken wat beter kan dan afgelopen jaar. Ook kan er nagedacht worden over de zin en onzin in de sport. Wellicht aan de hand van voorbeelden aan te geven.

  • Uitwennen jongen, er zijn liefhebbers overtuigd dat de jonge duiven hun “radar”of zo gezegd hun omgeving al vastprinten in het nest. Er zijn er bij die de jongen van 2,5 a 3 weken al met broedschotel en al op de kleppen/rennen zetten zodat ze hun toekomstige omgeving kunnen verkennen, deze zouden minder snel verloren gaan, duiven op bonnen bijgehaald zouden als eerste verloren worden. Praktijk- de Lambrechts van Eijerkamp zijn in België geboren en zijn tot 450 km een klasse beter dan de duiven die er in Brummen het levenslicht zagen. La Grouw heeft zijn kweekhok elders. Ons eigen kwekers zitten ook 70 km gehuisvest van de vlieghokken en hoeveel krijgertjes winnen wel niet  een concours ? zin of onzin.
  • Een bad, duiven zouden iedere week in bad moeten, het liefst nog vaker. Onze superschalie 808 die de 3e beste duif van Nederland werd en een reeks overwinningen aaneen wist te rijgen ging in zijn hele leven welgeteld 0 keer in bad. Zijn kleinzoon the Hunter die de beste duif van de Afdeling werd zit nu op de kweekhokken, elke week wordt er een bad in de ren gezet, ik heb de Hunter er tot nu toe nog 0 keer in zien gaan. Zin of onzin.
  • Kweekboxen, deze is tricky, In een filmpje van (wederom) Eijerkamp zag ik hun de Che en Jackpot voorstellen. Deze doffers hadden vooral goede kleinkinderen gegeven en een paar directe jongen waren goed. Deze doffers zitten in kweekboxen, hun zoons en dochters hoofdzakelijk niet, ik heb er wel eens vaker over geschreven wat volgens mij het probleem is met kweekboxen, houdt het maar eens bij. De Kleine Dirk zijn 1e 2 jongen gingen naar Veenstra, wellicht waren dit ook de beste , toen zat hij nog niet in een box , maar vloog nog. Zin of onzin.
  • Het was me opgevallen eerder dit jaar (heb er toen ook een stukje over geschreven) dat onze jongen al op een leeftijd van 3 weken massaal over de vloer liepen, het deed me denken aan 2007, toen we ook een mand vol rayonoverwinnaaars kweekten, deze jongen van 2014 hebben het dit jaar geweldig gedaan. Zin of onzin.
  • Zelf lees ik alleen nog het Spoor (buiten internet om)voersystemen,verzorging,hokken etc. ik lees het niet eens, ben maar in 1 ding geïnteresseerd, dat is met welke duiven wordt er gepresteerd en waar worden deze gehaald?  Het spoor lees je in 10 minuten uit en meer info is niet nodig, 10 verschillende liefhebbers,10 verschillende systemen. Zin of onzin?
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.