16-09-2019

Einde seizoen, denk dat we daar ook allemaal wel aan toe zijn, wat zijn er veel (en goede ) duiven verspeeld dit jaar, ze hebben het niet cadeau gekregen in 2019 dat is wel duidelijk. Op de valreep hebben we nog wat kampioenschappen erbij weten te grabbelen, te weten.

Afdeling:

9e onaangewezen Generaal Afdeling 10

3e Aangewezen Generaal Afdeling 10

9e aangewezen natour Afdeling 10

Rayon 4:

7e onaangewezen midfond jong

6e aangewezen midfond jong

2e aangewezen natour

De afsluiting van het seizoen was in ieder geval niet een die we gewend zijn, op de natour maakten we zoals voorspeld geen schijn van kans, toen we als eerste de enige jonge duif voorop kregen die we de week daarvoor wel hadden gespeeld wisten we genoeg. Verleden week hebben we onbewust de fout gemaakt om de duiven niet te spelen, als dan die ene jonge duif als eerste arriveert dan weet je genoeg. Trainen doen ze nog amper en dan zitten ze dus tussen 2 vluchten in te lang stil. Rijden door de week doen we ook niet, daarmee verknoei je teveel en als oude brengen ze vaak er weinig meer van terecht. Als jong goed vliegen in het systeem betekend vaak als oude te kort komen, je ziet dat elke jaar terug, dus daar doen we niet aan. Ons beste midfond jong met dus al 2x de eerste van de cc was door het verspelen van haar doffer niet meer gemotiveerd en alles wat we hebben geprobeerd om dit bij te sturen lukte niet, dus ook zij liet verstek gaan, sterker nog, maandagmorgen wist ze pas het hok te bereiken. De les die we tevens hebben geleerd is dat wanneer de duiven aangeven dat het genoeg is (door veel te laat te komen) deze ook niet meer te spelen, de kans dat ze achter blijven is groot. Nu eerst maar eens de balans opmaken en de eerste selectie doorvoeren, gaandeweg zullen er steeds meer duiven af gaan vallen, tot aan de koppeling in 2020 wordt er nog wel wat door geselecteerd.

Dankzij de 290 toch nog 2e aangewezen natour Rayon 4, de enige duif die in het ritme bleef en in clubverband de overwinning mocht krijgen. Op die paar natourvluchten weinig laten zien, maar verwacht deze als oude duif wel, we gaan het zien.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.