14-07-2020

Back on track, Kleindochter Hunter x Efina wint de 1e in de regio. 7e tegen 3958 duiven

De broodnodige rayonoverwinning is nu binnen, hopelijk is dit het kantelpunt en kunnen we vanaf hier nog een paar mooie midfond vluchten beleven. Het seizoen met de oude duiven is kort dus dat betekend dat er nog maar weinig kansen zijn voor de meeste oude duiven om te overwinteren. Zoals u weet hebben we een kleine accommodatie en in verhouding best veel duiven, dit jaar zijn er een heel aantal reserveduiven doorgehouden en nagenoeg geen duiven gepakt door de roofvogels. Mede hierdoor is de hokbezetting “dikker” dan voorgaande jaren en deze te grote groep is door het weinige verspelen nagenoeg niet uitgedund. Mede hierdoor zijn de hokken misschien wel te overbevolkt geraakt zonder dat we het in de gaten hadden, we begonnen tenslotte met hetzelfde aantal duiven. Doordat alles later werd dit jaar is deze ploeg niet drastisch uitgedund zoals we gewend waren. Hierdoor neemt de infectiedruk op dit soort hokken automatisch ook toe, door een bezoek van Rene Dalmolen werden er in deze richting door hem bruikbare tips gegeven die we zeer ter harte hebben genomen. Mede hierdoor zagen we de duiven per dag opknappen met als gevolg de beste uitslag van dit jaar. Elk jaar maken we talloze uitslagen van dit kaliber, maar deze is gevoelsmatig de meest waardevolle gebleken van de afgelopen jaren, dat zegt genoeg over dit seizoen. We proberen nu door te pakken en alle pijlen te richten op nog een rayonoverwinning, verleden jaar waren dat er 7 of 8, dus de jongen weet wat hun te doen staat. Nu we het toch over de jongen hebben… deze zijn na een vlotte leerschool vrijdagavond ingekorfd voor de training met de afdeling vanuit Enschede. Nadat zaterdagochtend 11 jongen tegelijk het hok aanvielen en aan de meldingen te zien op internet stampvroeg bleken te zitten wisten we dat ook dit goed zat. Normaal beleven we de 1e jonge duivenvlucht van het jaar wel wat op een andere manier. Als iedereen een kwart van zijn jongen terug heeft komt vaak bij ons de eerste aan dwarrelen en valt er om het kwartier eens een duif totdat tegen de avond bijna de helft of zelfs minder thuis is en dat was het dan. Dit jaar begint dus wel even anders, na die 11 bleef het maar doorgaan en zijn bijna alle jongen terug. We houden ze nu rustig om ze aan de wekelijkse routine te laten wennen om zodoende de stres niet op te jagen en hopen dat we dit door kunnen zetten. Er zitten zo’n 40 stuks klaar voor deze jonge duiven tour en nog een 30 voor de natour, dus we spreiden het risico toch wel een beetje.

Dit blauwe duivinnetje deed het, alleen op de natour gespeeld, maar won op de laatste vlucht in haar geboortejaar wel de 1e prijs, geen verkeerde dus, nu dan 1e tegen 864 duiven.

11-07-2020 Rethel

Uitslag Club : tegen 138  duiven : 1,2,3,4,7,8,10,11,12,13,17,23…20/40

Uitslag Rayon : tegen 864 duiven : 1,10,13,18,37,38,46,47,49,50,78…19/40

Dat het een goed weekend voor onze duiven was bleek wel door de melding van Mark vd Berg uit IJsselmuiden, een doffer uit Marcella x de Kopman wist voor de 2e keer in zijn nog prille carrière de 1e van de gehele lossing te winnen, ditmaal tegen 9393 duiven. dat soort duiven zijn er niet veel. Ik denk dat hij er nog wel een keer toe in staat is, dus we hopen op een triple met z’n allen, zou mij niet verbazen.

Zul je hem hebben, hier gaan dit jaar dus nog een aantal kopprijzen aan toegevoegd worden, 2x de 1e in de afdeling is weinig duiven gegeven. Afgelopen week dus op dik 450 km.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.