13-07-2014

Toch tevreden over de 1e jonge duivenvlucht ondanks een slecht resultaat, net als met de oude duiven hebben we de 1e aftrekvlucht gelijk te pakken, zet het spul wel weer op scherp voor zover dit nog niet het geval was. Echt vroeg klokken was al out of the question vanwege gelijk los met het westelijk gelegen Rayon 3 gepaard gaande met oostenwind. Onder deze omstandigheden vallen de duiven aan de westkant ons rayon binnen, de verste afstand heeft dan gelijktijdig duiven als ons, alleen moeten wij ook nog eens (op papier) 10 km toe geven, kansloos dus. Wie een uitslag kan lezen ziet dat rayon 3 152 duiven heeft die sneller vlogen dan 1300 m/m. In ons Rayon (4) waren dat er slechts 2 (wel een mooi vroege duif van Marcel Jager trouwens die plm 40 m/m los vloog op de nr. 2). Klopt dus wel waar de vlieglijn ditmaal lag. Wanneer zoals nu de afstand ook nog maar een 70-80 km is, dan komen we er niet aan. (eigenlijk zouden dit soort vluchten meer als africhting gebruikt moeten worden, er stonden hele vreemde klasseringen tussen de diverse spelverbanden) Ditmaal werd in onze club ook maar matig gepresteerd tov de rest van het Rayon , logisch, ook hier word op de kortste afstand gespeeld en dus het meest toegegeven. Ook zie je bij de verschillende spelverbanden van die “blokjes”van 5-6 duiven staan die in dezelfde seconden worden geklokt, na de 3e vlucht wanneer er weer massaal gelost wordt is er niemand meer die dit voor elkaar krijgt. Dat er dan nog mensen zijn die menen dat ligging en wind er niet toe doen, snappen er niet zoveel van.
Toen in ons Rayon de 1e duiven begonnen te vallen, hadden wij onze 1e getekende (te herkennen aan de witte broekpen) voorop en die zat vlak achter de kopduiven, goed dus. Gelijk 5-6 duiven er achter aan en toen ze met z’n allen de draai naar het hok maakten om te landen, sloeg de roofvogel erop, slechtere timing was niet mogelijk. Onze jongen doen in deze situatie wat ze altijd doen en dat is hoogte winnen en vertrekken. Na een minuut of 5 was het 6-tal terug, maar het groepje was al aangegroeid tot een 20-25 stuks. Eindelijk vielen de 1e duiven mondjesmaat op de antenne, maar ook de rover had nog trek en joeg nogal fanatiek, hij kletste er weer in en had een duif te pakken op het weilandje achter de hokken waar al heel wat ringen van ons liggen. Hierna kwamen de jongen vlot binnen en klokten we in 14 minuten 32 van de 60 en na een half uurtje waren er al 44, bij het wegbrengen van de klokken mistte er nog 1, waar die uithing is dus bekent. De kop is eraf, oostenwind met als kers op de taart de rover er tussen is niet de ideale vlucht met het oog op stress ivm de 1e x in de vrachtwagen, maar over het verloop van de vlucht zijn we tevreden, we hebben nog nooit zo n grote ploeg jongen aan de start gehad en in principe zonder verliezen doorgekomen, als ze gezond blijven zou het wel eens een leuk jonge duivenseizoen kunnen worden.

Uitslag Club : tegen 481 duiven 15,17,18,24,35,36,37,38,39,40,41,42 etc…32/60

Uitslag Rayon : dat hadden er 6 bij de 1e 60 kunnen zijn, nu niks op het 1e blad, dus geen melding (vakvulling doen we niet aan)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.