13-06-2019

In het grootste Rayon van de Afdeling, CC DOP zijn de eerste kampioenschappen inmiddels binnen geharkt, tegen bijna 150 leden zijn we op de vitesse als volgt geëindigd:

1e onaangewezen vitesse

1e aangewezen vitesse

Tussenstanden:

2e vitesse onaangewezen Afdeling 10

7e vitesse Aangewezen Afdeling 10

5e en 18e duifk. vitesse Afdeling 10

10e Hok vitesse Afdeling 10

5e midfond onaangewezen Afdeling 10 (Noord)

2e midfond Aangewezen Afdeling 10

6e duifk. midfond Afdeling 10

3e hok midfond Afdeling 10

2e Generaal onaangewezen Afdeling 10 (Noord)

2e Generaal Aangewezen Afdeling 10

2e en 19e Asduif Afdeling 10

In Rayon 4 bezetten we in de klassementen 10 1e plaatsen en staan zelfs 2e hokkampioen dagfond.

Inmiddels zitten de duiven al weer in de mand voor de vierde midfondvlucht, midfond op donderdag inkorven heb ik een hekel aan, je hebt een dag minder invloed op het spul en daar houden we niet van. Nu we over de helft van het oude duiven seizoen komen kun je ook al een beetje zien dat de duiven het wat zat worden, 2 nachten mand zie ik dan ook niet als voordeel, zeker niet nu we op de midfond elke week behoorlijk kilometers maken. Nu kom je er ook wel achter dat we een te smalle selectie hebben, de jaarlingen die het nu over zouden moeten nemen presteren op een enkeling na dik onder de maat en van de oude duiven raakt de snit er wat af. We hebben dus aankomende zaterdag niet het grootste vertrouwen erin, temeer omdat we afgelopen zondag ook niet echt tevreden waren. Desalniettemin is dat aan de klassementen niet te zien, we presteren dit jaar beter dan ooit tevoren, dus laten we maar afwachten wat het seizoen nog gaat brengen, zoals het tot op heden met de junioren gaat (weinig verliezen, afkloppen natuurlijk) is aan het eind van het jaar het mes vlijmscherp. Doordat we dit jaar eindelijk eens minder last hebben van roofvogels kunnen we ook een keer normaal duiven houden, dit vertaalt zich ook naar de jonge duiven toe. Sinds jaren zitten ze niet meer in de bomen of onder het hok te schuilen maar trainen zoals ze dat ook behoren te doen. Een en ander heeft ons gaandeweg het jaar doen besluiten om ook een groepje op de vroege jonge duiventour te spelen, deze zijn inmiddels 10 x in de mand geweest tot een 35 km. Nu blijkt ook dat bijna niemand zijn jongen zo snel klaar kan krijgen om zo vroeg te starten, de zeer welkome trainingen met de container gaan niet door omdat er te weinig deelname is, je kunt wel stellen dat dit vroege jonge duivenseizoen de plank helemaal mis is, zelfs al vlieg je niet met oude en alleen met de jongen is het bijna niet te doen. Naast dit kleine ploegje jongen zit er dus nog een stevige ploeg voor de natour die in alle rust voorbereidt kunnen worden (ook deze duiven zitten al op 10 km na 2 lapjes).We gokken in deze zeker niet op 1 paard en die onzin over dat jongen die alleen natour hebben gevlogen als jaarling vlot verspeeld worden geloof ik al jaren niet meer, de statistieken die we op compustam hebben staan hebben meer recht van spreken dan die onzin verhalen die je er wel eens over hoort

Weer eens een zoon uit Marcella voorop, helaas veel pech dit seizoen met rechtstreeks kinderen uit deze super kweekster, volgende week gaat er weer 1 extra van haar de baan op, hopelijk voldoende herstelt na een behoorlijk kwetsuur.

Duiven

Uitslag Club : tegen 202  duiven : 2,5,21,26,35,39,41…9/19

Uitslag Rayon : tegen 1056 duiven : 8,31,114,159,187,197…9/19

Sens

Uitslag Club : tegen 24  duiven : 1,2,3…3/5

Uitslag Rayon 3 en 4 : tegen 1131 duiven :  24,94,120…3/5

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.