11-07-2019

Terwijl duiven alweer in de korf zitten voor de volgende opdracht vanuit wederom Arlon (midfond) op de valreep nog even stukje van het vorige weekend.

Vitesse oude duiven : De vitesseploeg kreeg dankzij een koufront ook nu weer 2 dagen mand voorgeschoteld, uiteraard de juiste beslissing. Het weer hebben we niet in de hand en dit jaar is het een hele puzzel om het spul allemaal maar weer los te krijgen. Ook nu lijkt het voor zaterdag wederom niet al te best weer te worden zodat het zomaar zou kunnen dat ze weer 3 dagen in de korf zitten. Gelukkig spelen we de 3 fond duiven om de week anders zou het er nu toch te veel op aan komen, midfondvluchten van 300 km bestaan tegenwoordig ook niet meer, dus het is van belang om vooral nu goed op te letten. Het is dit jaar zo bij zo al wat van het zotte dat we op de fond en midfond steeds eigenlijk te veel km maken, waar we eerder regelmatig 300 en 550 km vlogen vanaf deze discipline’s, schijnt het nu mode te zijn dat we elke week 400 en 650 moeten vliegen, zijn wel meer jongens die daar het nut niet van inzien, maar goed we volgen blind met z’n allen dit spoor. Op de vitesse werd het 11 en 12 tegen 860 duiven en tot op heden is op alle oude duivenvluchten de aangewezen duif nog niet gemist, dus ook dat is dik voor elkaar.

Fond oude duiven: de les die hier wederom geleerd is, is dat je niet met duiven naar de fond hoeft te gaan die nog niks hebben laten zien, op de vitesse zijn ze 5 minuten te laat, op de midfond een kwartier en op de fond een uur. We wisten in clubverband de 1e 4 duiven te klokken, met de 1e 3 getekenden ook op die volgorde, we waren ook van plan 3 in te korven, dus die 4e prijs was een presentje. Tevens vloog onze 1e duif (pure vitesseduif) nog zeer netjes de 28e prijs in de Afdeling (Noord) tegen 1214 duiven. Knap voor een vitesseduif aangezien er maar 6 duiven boven de 1100 mm wisten te komen. Op de fond ligt dus voor ons nog heel veel terrein braak, zodra er straks afstandsgeschikte duiven zijn kunnen we ook hier om de eerste prijzen meedingen in groot verband.

Jonge duiven: Waar we voorgaande jaren de afspraak hadden de 1e 3 jonge duiven vluchten niet over te staan ontkwamen we de 2e vlucht hier al niet aan. Als je de jongen en oude door elkaar hebt in de containers en voor de oude duiven een nationale vitessevlucht op de kalender hebt zijn er geen mogelijkheden meer in die richting. We hadden het geluk dat de temperaturen ons goed gezind waren anders waren de verliezen nog groter geweest, veel liefhebbers stapten nu voor het eerst in en die zijn dan gelijk aan de beurt en we snappen nog steeds niet waarom we zoveel jongen verliezen. Uiteraard gissen we in het duister, maar als je gelijk op 150 km voor het eerst massaal lost dan zoek je het wel een beetje op natuurlijk. Ook in den lande vang je toch wel heel veel berichten op dat we te vroeg met de jongen starten, zelfs geklaag hierover bij de grote jongens die er toch heel wat tijd in hadden gestoken, neem aan dat we volgend jaar weer een drietal weken eerder beginnen de NPO kennende. Op deze 2e jonge duivenvlucht wisten we in het grootste Rayon van de Afdeling (CC DOP) de 1e prijs te winnen tegen 1798 duiven, op Afdelingsniveau betekende dit de 5e prijs tegen 4989 duiven. Deze keer toch een stukje met wat kritische kanttekeningen, bent u niet van ons gewend, maar de waarheid mag gezegd worden.

We kunnen alweer een rayon overwinning toevoegen aan de lijn Robin x Blauwe Leo, ook aan moederskant 1e prijsvliegers pur sang. De vader van deze jonge duif is nu al weer vader van 3 verschillende rayon overwinnaars, met recht al een super kweker (ook vader van de 16-215) Zijn broer de 241 was een super, je zou weinig opschieten met broers of zusters uit de superduif, wij weten inmiddels wel beter, er is over het hele weekend wbt de duiven veel geleerd.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.