10-06-2012

Zoals verwacht geen topresultaat vanaf Pommeroeul, extra jammer was dat onze eerste duif een dikke minuut verspeeld en daarmee ook de 1e plaats in de club. We hebben ook wel eens de eerste gespeeld omdat een andere liefhebber een keer pech had met het binnenlopen, dus geen gezeur wat dat betreft. Pluspunten waren dat we zelfs 3 duiven hadden die boven de 2000 m/min vlogen (nog nooit meegemaakt.) Dat de 085 er weer bij zat en zijn nestmaat de 084 nu op de midfond ook zeer goed gaat, deze duif heeft 6 x op rij gemist en nu de kilometers er aan komen is het elke week goed raak. Dit is dus ook een les voor iedereen, geef de duiven een eerlijke kans en korf niet na 5 vluchten alleen nog de beste 10, verborgen talent krijgt op deze manier geen kans. Dat het weer een ouderwetse waaivlucht was bleek wel uit het feit dat bij de eerste 26 duiven van het rayon 24 liefhebbers een duif hadden, gebeurd uiteraard nooit onder zware omstandigheden, maakt de sport ook wel weer aantrekkelijk voor iedereen en daar gaat het tenslotte om.

Uitslag Club : tegen 220 duiven 2,4,6,13,16,21,22,23,25,28…etc. 14/30

Uitslag Rayon : tegen 964 duiven 16,30,37,87,96…etc. 13/30

En hoe gaat het met de junioren? (is 2-3 weken terug, had het stukje nog op de “plank”liggen van Jelke)
Na een 15 verspeeld te zijn in het begin van de periode van uitwennen was het eindelijk gedaan met de verliezen, de roofvogel was hier erg actief en ook een kat doet leuk mee, je wordt er weleens moedeloos van, maar goed als je duivenmelker bent moet je met teleurstellingen om kunnen gaan. Eind vorige week zijn de junioren geënt en gekwast tegen pokken, had wel wat eerder gemogen maar goed dat roepen we elk jaar, dit was ook het moment om de balans op te maken van wat er nog zat. Er bleken nog 72 te zijn, een mooie ploeg. Nu zijn we amper een week verder en is de roofvogel ook alweer van de partij, nu nog wat brutaler dan voorheen, zit waarschijnlijk met jongen. Ik zie het ieder jaar wel dat roofvogels ook in de maanden mei juni weer terugkomen, ze hebben blijkbaar minder angst om dichter in de bewoonde wereld te komen (door het nest). Las op noordtext dat er zelfs een wielrenner was aangevallen door een roofvogel.
Het resultaat dat de “goede” vriend weer terug is, blijkt uit het feit dat er 12 jongen weg zijn die natuurlijk niet allen door de rover opgepeuzeld, maar ook door de angst zijn ze er als een speer vandoor gegaan en zijn ergens anders naar minder gestoven of aan het dolen geslagen, zeg het maar.
Van de 12 is er wel 1 opgegeven door een liefhebber uit Muntendam, dank daarvoor, de duif is natuurlijk direct opgehaald.
Ik had net hardop gezegd dat de oehoe-cd, die we na de aanvallen eerder dit jaar draaiden, zijn werk had gedaan omdat er van de laatste 25-30 jongen die bijgezet zijn niet 1 verspeeld werd !! Maar goed de sfeer is nu iets minder, vanmorgen wederom een aanval van de rover, nog geen lapje of vlucht gehad en je bent al een kleine 30 jongen kwijt door dit soort onzin, ach als de zogenaamde drama’s alleen op je duivenhok plaatsvinden dan ben je een gelukkig man aldus een gerespecteerd auteur.
NB Jongen trekken nu wel weg.(elke nadeel heeft zijn voordeel).

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.