08-06-2021

Voor afdeling 10 en 11 een weekend om snel te vergeten, 2 draken van vluchten met de nodige sores die dit met zich mee brengt. Er is op de social media al heel veel voorbij gekomen, ben er zelf niet zo van, op je veilige zoldertje via de pc of smartphone van alles de wereld in te slingeren, maar dit keer ontkom je er niet aan, het kwam van alle kanten binnen dus dan is er duidelijk wat aan de hand. Wat ik er allemaal van mee heb gekregen hoef ik echt niet te delen, maar hoop wel dat de lossing democratisch is besloten en niet door 1 persoon die de grootste bek heeft, dan heb je echt een probleem. Elk jaar komt een vlucht als deze wel eens langs, maar ga er van uit dat de primaire gedachte is om de duiven zo goed mogelijk thuis te laten komen, dus iedereen zou met de neus dezelfde kant uit moeten staan. Gelukkig hadden we op Sens geen duiven mee zodat we alleen een probleem op Sittard hadden, een simpel vitesse vluchtje op papier, maar het werd een trage vlucht met nog wel de nodige achterblijvers, sterker nog de duiven vanaf Sittard vlogen nog langzamer dan de 1e van Koopman die vanuit Sens vertrok, maak je ook nooit weer mee mag je hopen. De eendaagse fond zou dan de toekomst moeten zijn, maar na een debacle als deze zullen veel lokalen de deuren niet eens meer open hebben om in te korven voor de 3e fondvlucht en is het spel eigenlijk al gespeeld na 2 rondes. Bij ons 2 achterblijvers en een redelijk vroege duif op de vitesse, voor wat het waard was, om de 10 minuten kwam er eens een duif aan dwarrelen die helemaal kapot zat. Het zal een hele kunst worden om ze er weer voor te krijgen, gelukkig is de volgende inkorving verplaatst naar de vrijdag i.p.v. de donderdag zodat je de duiven nog een dag extra kunt verzorgen, de meeste duiven kennen nu de binnenkant van de korf wel en 1 nachtje mand is dan ook meer dan genoeg voor de volgende krachtmeting. Op naar de volgende of zoals Erik het zei, een nieuwe worm aan de haak..

Ben nooit echt voorstander geweest om die zuidoost lijn te vliegen, ondanks dat we hier de betere resultaten ook nog op haalden. Als je dan de foto bekijkt vraag je jezelf wel af wat we daar in Sittard staan te knoeien, Nederland heeft een zeeklimaat en in heel veel gevallen komen de opklaringen vanaf zee, waarom niet even uitwijken naar het westen, dit soort situaties komen wel vaker voor, dat juist langs de westkant prima gelost kon worden. In het oosten kon het afgelopen zondag in ieder geval niet.

Een jaarling voorop die zich nog keurig klasseerde in de top 10 van het rayon, helaas het enige lichtpuntje dit weekend.

29-05-2021 Sittard 249 km

Uitslag Club: tegen 335  duiven :  2,4,9,11,17,25,36,41,46,49 etc… 46/13

Uitslag Rayon: tegen 1077  duiven : 5,11,26,36,55,86,127,144 etc… 46/12

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.