02-09-2019

Na 2e NPO (Noord) nu dan 5e NPO (Noord) met dezelfde jonge duif, dat gebeurd niet elk jaar. Met zuidoostenwind is het altijd oppassen geblazen, ook dit weekend viel het allemaal niet mee, lange concoursduren, duiven die los vooruit vliegen, grote gaten in aankomst, het hoorde er allemaal bij op zowel de natour als op de midfond voor de jonge duiven. Nou ja midfond, de langste afstanden zaten over de 500 km, de jongen hebben het dit jaar niet gemakkelijk gehad, zelfs die op de natour worden gespeeld moeten er echt wel wat voor doen. Bij ons ging de natour zoals verwacht, een paar redelijk op tijd, geen seriewerk meer en toch weer verliezen, te veel naar onze mening, je staat er bij en je kijkt er naar, veel meer is daar niet aan te doen of van te maken. Ondanks deze resultaten klimmen we toch steeds een paar plekjes dat betekend dat de rest ook niet echt vat op de duiven meer schijnt te krijgen. Op de midfond werden we gered door een jonge duif die schijnbaar de vorm heeft, hoewel, bij thuiskomst werd er maar bar weinig haast gemaakt. Nu de roofvogel weer actief is zitten de duiven weer in de bomen te schuilen en de eerste van de NPO vlucht ging daar rustig bij zitten, na 3 minuten wist Harm Kuiper toch de duif te bewegen om naar binnen te gaan, zelf hadden we elders verplichtingen anders had die duif nog in de boom gezeten, thanks Harm. We hebben nu nog 2 natourvluchten op de kalender en 1 midfond (NPO) voor de jongen, hopelijk weet de 232 dan nog 1x te vlammen en ons vege lijf te redden.

Op de natour werd de eerste prijs gewonnen door een dochter van de Kopman x Robinia, een laat jong van 2018, die in haar geboortejaar een paar weken om huis heeft gevlogen, nu dan opgeleerd en de natour dan maar op, als ze kwaliteit hebben maakt het blijkbaar allemaal niet zoveel uit wat ze als jonge duif allemaal mee maken, Het verhaal van Roberta was al precies gelijk.

De reddende engel van afgelopen zaterdag op de NPO vlucht jonge duiven, niet geboren uit kampioenen maar de generaties die er achter staan verklaren veel, soms moet je een beetje geluk hebben. Alle basisduiven zijn hier terug te vinden

Natour:

Uitslag Club : tegen 147  duiven : 1,2,3,8,12,13,17,19,21 etc …12/50

Uitslag Rayon : tegen 1686 duiven : 16,17,18,57,106,109,110,141 etc …16/50

Midfond Jong:

Uitslag Club : tegen  60 duiven : 1,13  …2/9

Uitslag Rayon : tegen 322 duiven : 1,75  …2/9

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.