01-07-2024

Eerst de positieve berichten, weer een goede referentie van Klaas de Haan die wederom een 1e in het rayon (D2) vloog met een duif bij ons gehaald, uit mijn hoofd inmiddels de 4e rayonoverwinning dit jaar, zeer knap aangezien Klaas maar met 5,6 duiven speelt. ook wist een duif van ons die naar Frits Boersma ging daar een 1e op de eend fond (605 km) te spelen, altijd goed.

Dan het minder goede nieuws, bijna een maand terug ben ik met loeiende sirenes afgevoerd naar het ziekenhuis, lang verhaal kort, hier bleek dat ik een klaplong had. Ongeveer 20 jaar terug bleek dat ik schade aan mijn longen had opgelopen door de zgn. duivenlong. Hier heb ik toen op ingespeeld door geen duiven meer aan huis te houden en alleen met een goed masker het hok te betreden. mijn grootste beschadiging is mij dus nu nog fataal geworden en kon alleen nog met een operatie opgelost worden. Er is een stuk van mijn long afgeknipt en weer dicht geniet, het herstel gaat langzaam, maar goed. Bij deze dus de waarschuwing, wel of geen last van de eiwitten uit de mest (dat is waar het om gaat, niet het stof) draag bij het betreden van de hokken een goed masker en houdt er rekening mee, 2 weken ziekenhuis is wat mij betreft genoeg geweest en ik ga mij beraden hoe nu verder, dat ik helemaal stop met de duivensport is zeker (het bevalt Jelke ook te goed zonder duiven, dus daar is geen druk meer aanwezig) wanneer dit gaat gebeuren ben ik nog niet helemaal uit, daar gaan we ons nog over beraden, maar zoals ik er nu in sta wordt het een uitsterfconstructie en zullen ook hier de hokken in de loop van volgend jaar leeg zijn, helaas is het niet anders, de gezondheid staat nu voorop en dat betekent dat er ingegrepen dient te worden.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.